2017. jan 14.

csodaország

írta: apukamaztmondana
csodaország

Külföldre szakadt rokonom naponta küld email-ben szép képeket, cuki állatkákat. Ma viszont egy nagyon fontos írásművet továbbított, amiből megtudhattam, hogy

AZ EGÉSZ CIVILIZÁLT VILÁG ADÓSA MAGYARORSZÁGNAK AZ Ő MÚLTJÁÉRT!

Végigolvastam a nemkicsit demagóg propaganda anyagot. Sok könyvet kellett átnyálazni az idézetekért a tanácsadóknak, több meló van benne, mint a migránskampány előkészítésében. Roosevelt indítja a nagyok sorát, majd egy bakugrással vissza Murad szultánhoz a 15. századba. Aztán egészen napjainkig sorolja az idézeteket, hogy lám-lám, mi vagyunk Csodaország és benne a csodabüszke nép.

babu.jpgAz idézettek köre elég széles kultúrkörben mozog, akadnak benne ismert emberek is. Azonban jócskán található köztük olyan személy, akiről (de csak mert egy suttyó panelproli vagyok) még az életben nem hallottam... A kedvencem egy mértékadó, szomáliai költő (!) országunkat dicsőítő rigmusa - itt már frankón elakadt a szavam. Elképzeltem, amint a szorgos aktivisták lelkesen gyűjtik az idézeteket, közben néha összepacsiznak és összekacsintanak, hogy na, ugye, mennyien megmondták, hogy mi leszünk a világ urai!

Az ismertebbek közül viszont muszáj elolvasnotok Tanpai Ripoce, nepáli kolostorvezető láma vízióját 2007-ből - a dátum is fontos!

Önök, magyarok elképzelni sem tudják, milyen büszkék lehetnek nemzetükre, magyarságukra. Mi biztosan tudjuk, hogy a világ szellemi, lelki és spirituális megújhodása az Önök országából fog elindulni.

És nem telt bele 3 év és ugyehogy elindult? És azóta is lankadatlanul újhodik!

Atyaisten... Mekkora nagy szar lehet a palacsintában, ha ilyen módon kell a külföldre szakadt nemzettestet életre kelteni a 2018-as választási célok érdekében! Nem volt elég a soktízmilláért kipostázott melegétel-utalvány, amit odakint semmire se használhatnak a szépkorúak! Érezhették, hogy ez így necces, mert a lóláb nemhogy kilógott, de bűzlött is... Jelesül: még a hülye is felfogta, hogy fontosabb a mellécsomagolt Atyai Levél, mint a nullaértékű utalvány. Ezért be kellett dobni még valamit: nagyon helyesen a nemzeti büszkeségre esett a választás! A disszidensek nemzeti öntudatára építő fércmunka a célját elérte. A rokonom tényleg annyira boldog lett, hogy ő milyen remek nemzetbe született, hogy rögvest hazaküldte nekem: lám-lám, örüljünk együtt, hogy magyarok vagyunk! Világ magyarjai egyesüljetek!

Örülök.

De mivel rebellis kuruc-magyar vér folyik az ereimben, egy gyors válaszban megkérdeztem, hogy ugyan már, ha ilyen csodaországban élünk, miért is nem jönnek haza hosszú tömött sorokban a kiszakadt hazánkfiai? Mert szar az egészségügy? Mert összeomlóban a nyugdíjrendszer? Mert nincs ipari termelés, hacsak azok a mocsok nyugati autógyárak nem löknek ide valami gyártósort (jókora adókedvezményért cserébe)? Vagy mert akkor oda lenne a sok ezer eurós nyugdíjon vehető kényelem és boldogság? Mert akkor nem lehetne a partvonalon túlról drukkolni a focista nemzet vezérének a méltán körbevédett olimpiáért?

Egy dologban mindenesetre még bizakodhatunk - lássunk ismét egyet az idézetek közül - ez már kicsit szkeptikus:

A magyar nemzet nem pusztulhat el, s ha sírba tennék is, előbb-utóbb fel fog támadni. (Taillandier)

Lehet, hogy merész gondolat kormánypárti propagandamunkának minősíteni ezt a levelet, ami körbe-körbe jár a külföldre szakadt magyarok között. De amióta tudjuk, hogy egy amerikai választást is meg lehet hekkelni, kevésbé hiszek a véletlenekben.

Apukám azt mondaná: Tuti, hogy nincs már bőr se a pofájukon...

 

Szólj hozzá