2017. már 03.

9700 + 266.151

írta: apukamaztmondana
9700 + 266.151

Isten fizesse meg? Hamarosan elszámolunk!

actor-666499_1920.jpgSzombathelyen legalább 9700 fő támogatja az alapító és több éve sikeres színházat csináló Jordán Tamás igazgató újraválasztását. A képviselőtestület maszatol. A KDNP legnagyobb baja valószínűleg az, hogy a 'buzi' vendégrendező túl sokszor (vagy hogy egyáltalán) lehetőséget kapott nála a rendezésre. És azért mégis, akit/amit a Forbes magazin az ország legértékesebb márkájának minősített, az hogy volna már méltó egy megyei jogú város színházához? Ami jó a Távol-Keleten, az nem jó a közeli vadnyugaton?

Odakint a tisztes értelmiségiekből és színházszerető emberekből álló kisebb tömeg demonstrált, míg a választott testület szavazott. Aztán érvénytelennek nyilvánította a pályázatot, majd jól kiírják újra és attól függően lesz az majd eredményes, hogy a felfelé nyalás vagy a szavazók haragjától való félelmükben kakis gatyájuk lesz a fontosabb éppen.

A köz szolgálata egy elfeledett feladata a mi képviselőinknek, kicsiben és nagyban egyaránt. A saját homokozójuknak képzelt játszótéren rendre szétrúgják mások fáradsággal és örömmel épített homokvárait. Beleszólnak mások magánéletébe, miközben egy kdnpés képviselőtársuk egy gyereklánnyal cicázott, ugye drága testvérek...? Nem gond, ő majd elmond egy miatyánkot... De mi a rosszabb vajon? Egy szerető azonos nemű hűséges kapcsolatban tisztességesen élő 'buzipáros'  vagy egy tisztességes családapa, aki a titkárnőjét, de pláne a kiskorú tanítványát térdepelteti az íróasztala alatt, majd boldogan hazamegy nevelni a családját...? He?

Az álszentség és a képmutatás menthetetlen országa lettünk.

Színház, ahol a maszkok ránőttek az emberek arcára.

Akik elhiszik magukról, hogy mindenhatóak és azt hiszik, a mindenható szolgálatában csak az ostobaság, pitiánerség a nyerő.

Vajon mitől félnek ennyire?

Hogy Alföldi a legújabb rendezésében készülő új XXI darab megmutatja az igazi arcukat a nagyérdeműnek?

És ilyen kis stílű módon fejezik ki jóelőre utálatukat, hogy látszólag hiteltelenítsék a nemkívánatos rendezőt?

És közben semmi se drága alapon belerúgnak egy tehetséges, bizonyított, ráadásul a közönség szeretetét is élvező színházigazgatóba?

Mert nekik semmi se drága.

Elárulom: sokba fog ez kerülni még egyszer nekik.

Lesz még Szombathelyen választás, és ezek az emberek, akik képesek voltak ma este a színházukért tüntetni, nem felejtenek.

Bízom benne, hogy a 9700 legalább olyan szimbólum értékű szám lesz, mint a 266.151

 

Apukám azt mondaná:

...hogy ezek folytak volna el inkább az apjuk térdén...

Szólj hozzá