2019. feb 16.

Nagyi, a stróman

írta: apukamaztmondana
Nagyi, a stróman

Óriási bajba kevertem szegény nagyanyámat: megkértem, hogy a délelőtti egészségügyi sétáján ejtse útba a postát, fizesse be a csekkjeimet. Még jó, hogy nem vette körbe a TEK a sarki kispostát, és nem teperték földre szerencsétlent!

Kiderült ugyanis, hogy a lakásszövetkezeti sárgacsekkes közösköltség durva nemzetbiztonsági kockázatot jelent!

csekk.jpg

Szegény nagyanyám csak nézett mint Rozi a moziban, amikor a csekkbefizetéshez a postáskisasszony nemzetbiztonsági átvilágítás alá vette: elkérte az összes létező adatát, és felvitte egy adatbázisba. Igen, a pirosirónos-kockáfüzetes postán a számítógépen egy külön adatbázisrögzítő szoftver fut erre a célra! Biztos óccsóér' fejlesztette valami informatikai alvállalkozó. Lakcímkártya, személyi, minden adatsor szépen bevonult egy fene tudja ki által kezelt adatbázisba. Nesze neked GDPR! Semmi hozzájárulás aláírása, hogy megadta önként... Nem, nem... Ennyit dönthetett a drágajó nagyanyó: ha odaadja az adatokat, feladhatja kisunokája csekkjeit. Ha nem adja az adatokat, nem adhatja fel. De persze akkor meg nyilván a retinaazonosítval ellátott lézerkamera rögzítette volna, mint kiemelt kockázati tényező, hiszen ha nem adja meg, akkor nyilván titkolnivalója van! Hahahaaaaaaaaa! Elő a testszkennerrel! Vagy a legjobb lenne egy azonnal rektális motozás! Ki tudja, mi van még nála!

Aki sárgacsekket ad föl nyolcvanévesen, attól bármilyen disznóság kitelik!

A nagyi utólagos elmeséléséből, amit a postáskisasszony kelletlen maszatolásából hámozott ki, a közös költséges csekk volt a ludas, amiben valami számsor volt (vagy nem volt), amitől a posta (vagy a BM?) rendszere kockázatosnak ítélte meg. És akkor nincs menekvés! Elő az azonosító papírokkal! Hiába magyarázta szegény nagyikám, hogy nem is az övé a csekk, hanem az unokájáé... Ettől egyrészt csak még gyanúsabbb lett, másrészt a szorgos munkába alaposan megfáradt törvényalkotó sem gondolhatott minden apróságra: jelesül hogy nem föltétlenül az adja fel a csekkeket, akinek a költségeiről szólnak. Már előre dörzsölöm a kezem, kit keverjek bajba a következő havi közös költség csekkemmel... :) Szegény munkahelyi kézbesítőfiút nem fogom többet megkérni, ő olyan rendes ember. Juhúúúúú! Megvan! A szomszéd Gizus! Őt úgyis utálja mindenki! Ott a helye a mocskosul kockázatos csekkbefizetők listáján!

És már azt is értem, miért nincs negyven éve hungarocell szigetelés a rohadt panelházunkon!  A galád lakásszövetkezet valami földalatti mozgalomnak tolja át az én havi hatezer forintomat! És valójában nem is a kukásoknak adja a szemétszállítási díjat, valójában ezért mennek tönkre a szemétszállító cégek! A francba! De most végre fény derült az aljas összeesküvésre, hála Orwellnek és a nagytestvérnek!

Megáll az eszem!

Játsszuk le. Ott állsz a Nyugati téri nagypostán. Mondjuk péntek este fél hatkor. Egyik füleden a bevásárlószatyrok lógnak, a másik kezedben a gyerek. Ha mindenki csekket, KOCKÁZATOS csekket fizet be, nagyon ráfaragsz... Hogy jó eséllyel akár az Oktogonig fog állni a sor, kit érdekel? Mire szegény postásurak és hölgyek bepötyögik mindenki adatait? Lesheted, mikorra leszel te a soros...! És majd akkor szépen gőzerővel utálhatod azokat a galád földalatti mozgalmakat, akik miatt sorbanállással baszod töltöd el a drága szabadidődet. Főleg ha véletlenül kitaknyolnak még egy-két plakátot is a posták falára, hogy olvasgassál és ne unatkozzál sorbanállás közben: MEGVÉDJÜK A SÁRGACSEKKES BŰNÖZŐKTŐL AZ ORSZÁGOT...

Nagy lehet a szar odafent, ha már ezt az áttételes manipulációs fegyvert is be kell vetni az (egykor fiatal és slank) öreguraknak. Ja, nincsenek is migráncsok? Akkor majd a postán harcolunk! Ez az! 

Ideje lenne lecserélni a kommunikátor bandát. Asszem, vagy nagyon elfáradtak vagy valami skizofrénia-szerű kórság ragadt rájuk valahonnan. Mondhatnám még azt is, ki mint él, úgy ítél... A nokiás dobozok, meg harmadikvilágbeli offsóros számlák mellett a lakossági sárgacsekk-bűnözés taszítja végső korrupciós káoszba szegény hazánkat.

Apukám erre azt mondaná, ezek olyan sötétek mint a frissen szántott föld.

 

Szólj hozzá