2018. máj 03.

morális mocsok

írta: apukamaztmondana
morális mocsok

Legalizált fostalicska tologatás folyik nagyüzemben.

Arra jutottam, hogy nem kell megismételni a választást! Jó ez a dagonya mindenkinek. De legalábbis a többségnek. Még annak az értelmiségnek is, mint például orvosok, akik nap mint nap fanyalognak, hogy így szar az egészségügy meg úgy szar. Nem szar! Jó ez ide! Vagy az egyetemeken ülő habil-debilek, akik féltik a nyugdíjas állásukat, és inkább szemlesütve asszisztálnak ehhez az egész szarhoz, ami itt folyik.

animal-1867180_1920.jpg

Valójában a legtöbben, akik megtehetik, haszonélvezői a morális mocsoknak. Dagonyáznak benne minden nap. Az orvosok boldogan használják (kihasználják) az állami pénzen, ilyen-olyan minőségben fenntartott gépparkot és rendelőket a fizetős kuncsaftok fogadására. Dupla betegelőjegyzés szinte mindenütt. Időpontot kérsz a betegirányítóban? Két hónap múlva jöhetsz. Ja, ha a doktornővel meg van beszélve, jöhet bármikor... Kis kockás füzetekben tombol a privát egészségügyi ellátás. Akinek fáj alázatosan gazsulálni, majd borítékokat zsebbe dugdosni, vagy épp csak puccos helyre vágyik, mehet az igazi magánszektorba - ahol kétmillió egy csípőprotézis beültetése.

De ugyanez igaz szinte mindenre. Mindenki fel van háborodva, hogy épülnek a stadionok és egyéb tökfelesleges építmények, mint pl. kilátós buszmegálló soktízmilliárdból. Közben meg élvezik a kurvára túlárazott közbeszerzésekből csurranó-cseppenő, látszólag horrormagas fizetéseket.... Arra persze nem gondolnak, hogy a boltban meg a kaja ára fájdalmasan magasban van már, a lakások a többségnek megfizethetetlen nyugat-európai szinteket nyaldossák, tehát a megkeresett pénzéért a pógár lófaszt se kap majd lassan. Ja, nincsen ám infláció! Ááááááá... Pedig volt már ilyen, nem? Söprögették is a papírhalmot az utcaseprők. Nyugi, most nem fogják. Mert lassan már utcaseprők sincsenek az országban. 

Ja, és még az jutott eszembe, hogy ezekkel a csurranó-cseppenő magas fizetésekkel dobják szét ám a felelősséget... Te is kaptál belőle? Akkor bűnrészes vagy, tehát kussolj! Ugyanez igaz a közhivatalnokok hadára, akik totál értelmetlen ámde zsíros minisztériumi állásokban, illetve ún. háttérintézményekben parkolva élvezik a rendszer előnyeit. Meg az ellenzéki megélhetési politikusok, akik reszketnek a jól fizető parlamenti székért, meg a risztelhető kapcsolati tőkéért.... Művészek, akik megmagyarázzák, miért is kurvulnak a havi sokmilliós gázsiért bohócként a kormánymédiában... Hát ezért nem fog leváltódni normális választáson ez a hatalom. Mert sokakat lefizetett már, amellett, hogy sokakba bele is rúgott. De akikbe belerúgott, azok kisemberek, akik meg genetikailag nem mernek szólni, amíg van mit enniük, kussolnak. Ezért is tapasztották be a szájukat rendre a Bözsi utalványokkal, meg a rezsicsökkentős tucatezrekkel a választás előtt.

Sokba van ez nekünk. De leginkább nem csak pénzbe kerül a gátlástalan ámokfutás, amit a mindenkori politikusok rendeznek itt a kis hazánkban. Leginkább a morális rombolás okoz helyrehozhatatlan károkat! A beleszaromság, ami dúl mindenütt. Hogy mindenki felfelé mutogatva csinálja a szart, mert ha fent lehet disznóságokat csinálni, akkor mindenkinek lehet... Legalizált fostalicska tologatás folyik nagyüzemben. Az a tizenszázaléknyi, aki meg normálisan akar élni, vagy agyvérzést kap, vagy tényleg elhúz innen a francba.

Kicsit kisebb lett az ajtó? Leszarom, jó lesz a kuncsaftnak. Megígértem az árajánlatot és nem küldtem el? Leszarom, úgyse pofázik, mert nem tud máshoz menni, ha építkezni akar. Plusz pénzért biztosítom az előnyöket, ami alapból megilletné betegként? És? Ha nem tetszik, menjen a fizetős egészségügybe... De mint tapasztaljuk, már az se garancia a minőségre. A közértes ordítva telefonál miközben odavágja a parizert (huszonöt, maradhat ugye) a mérlegre. A bolti eladó támasztja a falat és nem is köszön, ha belépsz az üzletbe, full leszarja, hogy te lehetnél a vevő, aki a fizetését biztosítja. És még sorolhatnám, biztos mindenkinek van példája.

És boldogan hallgat mindenki, mert ez a dagonya mégiscsak meleg, aki ügyes megtalálja benne a számítását, a többi meg birka ahhoz, hogy odabasszon az asztalra, hogy EDDIG ÉS NE TOVÁBB!

Tessék csak dagonyázni, kedves magyar honfitársak! Kedves nyugdíjas, aki ma elmagyarázta a parkban a többieknek a fülem hallatára, hogy a mocsok multik kilopják a pénzt a zsebünkből, örüljél, hogy a kontraszelektált semmirekellő unokád legalább az egyik multis gyárban jó pénzért nyomhatja a robotkart - a robot persze okosabb mint az egész családod...

Szar az oktatás? Nem baj! Ödönke úgyis hülye, meg a kedves szülőnek is csak megcsinálni volt élmény, tanuljon vele a nagyanyja, vagy aki akar, inkább dögöljünk a kanapén és bámuljuk az izauratévét!

Kirohadnak a buszok a seggünk alól, mert a közösségi közlekedés még mindig és mindenkor a legnagyobb pénzkivételi pontja a mindenkori kormányok sleppjeinek? Nem baj, behozzuk a huszonéves lerohadt merdzsót, teszünk rá matricát (Nyomjad vazze satöbbi) és okádjuk a levegőbe a dízelrészecskéket, a dohányzók hadának tökmindegy mitől köpi ki a tüdejét.

Hát milyen ország az, aminek már pénzügyminisztériuma és oktatási minisztériuma sincs? Pffff....

Jó ez így, ahogy van.

Akinek nem tetszik, álljon odébb.

Amíg még lehet.

Vagy ha a lelkének jót tesz, menjen viktátorozni a parlamenthez, amit gúnyosan röhögve néznek végig a lefóliázott ablakok mögül, legföljebb kettővel több xanax kerül lefekvéskor a pohár víz mellé... Mert tudják, hogy ennek a rendszernek a békés átlagemberek legfeljebb a talpát csiklandozzák...

Aki meg marad, ne csak a kocsijára, de a homlokára is ragasszon H betűt, ami nem 'Hángerit' jelent, hanem HÜLYEORSZÁGOT

 

(Apukám szegény erre már nem is mondana semmit.)

Szólj hozzá